FILIALA BUIUCANI

FILIALA BUIUCANI

FILIALA BUIUCANI

Bine Ați Venit

Stimați părinți,

Alegerea unei școli decente este probabil una din cele mai principale decizii în viața fiecărui părinte. Toți părinții se întreabă care ar fi școala perfectă pentru copilul lor?

In zilele noastre există o varietate de instituții care oferă copilului dumneavoastră oportunitatea de a primi o educație generală.

Dezvoltarea copiilor

Liceul Teoretic “Orizont” Buiucani este instituția care oferă nu doar educație, dar și cultura, înțelegere, iubire și atitudine individuală față de fiecare copil, ajută la dezvoltarea fiecărui copil indiferent de vârstă.

Liceul oferă o atmosferă favorabilă copilului pentru o creștere sănătoasă.

Liceul Teoretic “Orizont” Buiucani crește nouă generație de tineri care vor fi viitorul prosper al Moldovei.

Cadrele didactice

Profesionalism, loialitate și toleranță ca scop prim în alegerea cadrelor didactice. Susținuți de echipa de cadre didactice specialiști cu experiență și un grad de afecțiune major față de fiecare copil. Experiența totală a cadrelor didactice în învățământ depășește 500 de ani; experiență care arată ca Orizont Buiucani a devenit o școală de tradiție.

Comunicare

O latură importantă în dezvoltarea copilului este și relație sănătoasă între părinte-copil și învățător. O comunicare cât mai bună între școală-elev-părinte este cheia succesului elevilor noștri.

În afară de faptul că fiecare diriginte oferă întâlniri individuale cu fiecare părinte în orele de consultații, diriginții organizează ședințele cu părinții în grup de două ori pe semestru pentru informații necesare.

Agendă electronică MyEducare este un alt instrument pentru a ține legătura cu părinții despre dezvoltarea copiilor, sarcinile primite, comportamentul lor și evaluările lor la toate disciplinele.

Școala potrivită

Nu ezitați să veniți și să vă asigurați că liceul nostru nu este doar o gamă de formalități, dar este locul de vis unde copilul va vrea să rămână pe parcursul întregii perioade școlare.

Vă așteptăm pentru a vă cunoaște copiii și a-i crește într-un mod rațional și fructuos.

Karagöz Ali Rıza

Director Liceul Teoretic “ORIZONT “  filiala Buiucani

Managementul Școlii

Karagöz Ali Rıza

Director

Bujor Valentina

Director Adjunct

Stegărescu Lilia

Director Adjunct

Profesorii Noștri

Panfil Veronica

Profesor de Limba Engleză

Grosu Sergiu

Profesor de Informatică

Daranjiu Olesea

Profesor de Clasa Primară

Cebotari Lucia

Profesor de Matematică

Budeci Cristina

Profesor de Chimie

Placinta Valentina

Profesor de Matematică

Godovaniuc Ana

Profesor de Matematică

Popa Larisa

Profesor de Limba Engleză

Negură Stela

Profesor de Muzică

Virlan Valentina

Profesor de Educația Fizică

Tiron Valeriu

Profesor de Educația Fizică

Viorica Cojocaru

Profesor de Limba Engleză

Turcanu Tatiana

Profesor de Limba Engleză

Tretiac Viorica

Profesor de Artă

Svetlana Burduja

Profesor de Limba Română

Talpa Tatiana

Profesor de Clasa Primară

Savin Angela

Profesor de Clasa Primară

Petrusca Elena

Profesor de Fizică

Godovaniuc Sergiu

Profesor de Fizică

Oprea Ala

Profesor de Clasa Primară

Neagu Lucia

Profesor de Clasa Primară

Caraman Tatiana

Profesor de Istorie

Mazur Victoria

Profesor de Istorie

Gür Oxana

Profesor de Limba Engleză

Gobelez Anghelina

Profesor de Clasa Primară

Galozinschi Inga

Profesor de Limba Germană

Furtuna Tatiana

Profesor de Limba Română

Cobzac Natalia

Profesor de Clasa Primară

Cujba Lilia

Profesor de Clasa Primară

Cimbir Cornelia

Profesor de Informatică

Butnaru Ludmila

Profesor de Clasa Primară

Babici Rodica

Psiholog

Gorea Svetlana

Psiholog

Angela Puiu

Profesor de Clasa Primară

Stegărescu Lilia

Profesor de Clasa Primară

Pușcașu-Plăcintă Alina

Profesor de Clasa Primară

Veringa Tamara

Profesor de Geografie

Oferta Educațională

Echipa de profesioniști în domeniul Educației timpurii, oferă copiilor zilnic un climat psihologic confortabil bazat pe respect și încredere, ceea ce ulterior le ajută micuților să se dezvolte și să crească atât în plan psihologic cât și cel educațional.

Astfel pentru un sistem de învățământ complex, corpul didactic al Instituției noastre se conduce după următoarele criterii:

 • Cadrele didactice anual participă la cursuri de perfecţionare, formare şi dezvoltare personală și profesională, organizate de liceele „Orizont” sau DGETS din Chișinău.
 • Activități didactice bazate pe Curriculumul Național;
 • Grupele pregătitoare sunt acreditate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova;
 • Numărul de elevi din fiecare clasă, făcând posibilă desfăşurarea activităţilor într-un mediu familial şi sigur, cu atenţie deosebită pentru fiecare copil;
 • Studiul limbii engleze este intesiv;
 • Comunicarea promptă, zilnică, a rezultatelor evaluărilor, a absenţelor şi a observaţiilor către părinţii fiecărui copil prin intermediul catalogului virtual;
 • Flexibilitate și interes față de nevoile și predispozițiile copiilor.
 • Catalog virtual (MyEducare).

Activităti Extracurriculare

Culturale

Clubul de Culinărie

Ansamblul Vocal

Clubul de Lectură

Clubul de Limbă Rusă

Clubul de Limbă Turcă

Artă

Clubul de Actorie

Clubul de Cinema

Clubul de Quiling

Clubul de Pictură

Clubul de Artă Decorativă –Aplicativă

Clubul de Colaj

Clubul de Ebru

Clubul de Pian

Ştiinţifice

Clubul de Fizică

Clubul de Robotică

Clubul de Micul Programator

Clubul de Matematică

Clubul de Matematică/Olimpiade

Clubul de Matematică Distractivă

Sociale

Clubul de Voluntariat

Clubul de Ecologie

Sportive

Clubul de Şah

Clubul de Înot

Clubul de Aerobică

Clubul de Baschet

Clubul de Dans

Clubul de Fotbal

Clubul de Volei

Clubul de Judo

Clubul de Mindgames

Agenda Electronică

Considerăm că printr-o comunicare eficientă cu părinţii putem îmbunătăţi împreună calitatea procesului de învăţământ. Din acest motiv, punem la dispoziţia părinţilor un sistem de Agenda Electronică, Registru Virtual, prin care părintele, cu ajutorul unui username şi a unei parole, poate fi la curent ori de câte ori doreşte, cu situaţia şcolară a copilului său.

Aplicație dezvoltată special pentru școlile Orizont având și versiunea pentru telefoanele mobil, le permite părinților să acceseze și să urmărească dezvoltarea copilului mai ușor. (vizualizează notele, absenţele, comentariile, aprecierile, temele primite).

Bibliotecă Digitală

Cartea electronică este varianta electronică a unei cărţi tipărite, care poate fi citită pe calculator, laptop, pe dispozitive portabile de lectură, pe ecranul telefonului mobil sau terminale internet. O carte electronică poate oferi o adevărată bibliotecă posesorului, studii și cercetări, sute de pagini în memorie care au posibilitatea de a fi consultate oriunde şi oricând. Oferim elevilor şi profesorilor noştri oportunitatea de a utiliza aplicaţia SORA – un singur cont ce permite utilizatorilor să citească de pe orice dispozitiv: Chromebook-uri, tablete, laptop-uri, desktop-uri și telefoane. Mii de cărți în engleză, română, rusă, germana și spaniolă sunt doar la o atingere distanţă!

Comunicare 

În afară de faptul că părintele primeşte pe email un raport prin intermediul căruia, vizualizează activitatea şcolară a copilului; recomandări, teme, note primite din partea cadrelor didactice prin agendă electronică MyEducare periodic organizăm şedinţe cu părinţii, în cadrul cărora aceştia au ocazia să întâlnească în grup sau individual profesorii. Directorii, diriginţii şi profesorii sunt la dispoziţia părinţilor pentru a le oferi informaţiile de care ei au nevoie şi pentru a contribui împreună la îmbunătăţirea calităţii relaţiei dintre instituţie de învăţământ şi profesori.

Dotari 

Liceul Teoretic Orizont, filiala Buiucani  nostru din Ion Pelivan 13/A oferă spații generoase, dotate corespunzător nevoilor elevilor, cu un ambient propice activităților educative. Sălile de clasă sunt spațioase, luminoase și amenajate adecvat cu videoproiectoare care au rolul de a îmbunătății procesul educațional de predare-învățare:
⦁ Cabinet de informatică dotat cu 20 de calculatoare
⦁ Laborator de știință
⦁ Sală festivă
⦁ Biblioteca școlară
⦁ Sala de sport
⦁ Spațiu în aer liber destinat activităților sportive și recreative
⦁ Cabinet medical, izolator
⦁ Cabinet consiliere

Clasele sunt mobilate modern, cu mobilier ergonomic adecvat diferitelor categorii de vârstă, ușor de asamblat în funcție de tipul de activitate.

Numărul maxim de elevi din fiecare clasă este 24 pentru primară și 24 pentru grupa pregătitoarea, făcând posibilă desfășurarea activităților într-un mediu familial și sigur, cu atenție remarcabilă pentru fiecare copil.

Consiliere Pentru Elevi 

La dispoziția dumneavoastră este un psiholog care poate ajuta copiii la etapă de adaptare.

Scopul activităţii psihologului constă în prevenirea, identificarea şi intervenţia psihologică în vederea dezvoltării personalităţii copilului.

Obiectivele serviciului psihologic sunt: 

 1. a) asigurarea suportului psihologic pentru dezvoltarea şi formarea unei personalităţi capabile de autodezvoltare, care să posede un sistem de cunoştinţe şi competențe necesare integrării psihosociale;
 2. b) prevenirea şi combaterea excluderii/marginalizării copiilor în instituţiile de învăţământ general;
 3. c) identificarea şi intervenţia timpurie în cazul copiilor aflaţi în dificultate, în situaţie de risc;
 4. d) conlucrarea cu administraţia instituţiei, cadrele didactice, alţi specialişti care asistă copilul, părinţii/reprezentanţii legali în crearea mediului educaţional favorabil pentru dezvoltarea copilului.

Beneficiari de serviciile psihologului sunt:

 1. a) toţi elevii, indiferent de starea materială a familiei, mediul de reşedinţă, apartenenţa etnică, limba vorbită, sex, vârstă, starea de sănătate, potenţialul de învăţare, antecedente penale, sau alte categorii de copii care, din diferite motive, sunt marginalizaţi sau excluşi în procesul accederii şi realizării unui program de educaţie obligatoriu;
 2. b) cadrele didactice, cadrele de conducere, alţi actori implicaţi în procesul educaţional;
 3. c) părinţii/reprezentanţii legali ai copilului.

Consiliere Pentru Familii

“Cel mai important lucru din lume este familia şi dragostea.”

John Wooden

Liceul Teoretic Orizont vine in ajutorul familiilor în asistența psihologică pentru întreaga familie, al cărei scop este îmbunătățirea relațiilor în familie.

 • Consiliere individuală și de familie (de cuplu).
 • Lucru cu probleme de dezvoltare a personalității, depășire a crizelor personale, a conflictelor, lucru cu traumele.
 • Planificare sarcinii (pregătirea pentru sarcină, temeri, îndoieli), sprijin în perioada de sarcină, atât pentru femeie, cât și pentru bărbat, și cuplu.
 • Lucru cu familiile în care persistă dependența de alcool (relația de dependență/co-dependență)
 • Și altele teme.

Pe baza întâlnirilor stă profesionalismul și confidențialitate.
Program L – V: 09:00-16:00

Persoana de contact: Psihoterapeut Svetlana Temiz, 060110072

Cabinet Medical

În liceu elevii beneficiază pentru buna dezvoltare atât emoţională,cât şi fizică, de  asistenţa medicală,acordată de un profesionist cu studii superioare şi cu un stagiu de muncă de peste 15 ani.

În cabinetul medical dotat şi asigurat cu medicamente poate fi acordată asistenţa medicală de prim-ajutor şi pentru tratament la necesitate,dar medicul organizează şi îndeplineşte măsuri profilactice şi medicale,începând cu examenul profilactic periodic al elevilor,conform recomandărilor metodice şi monitorizarea sănătății fiecărui elev prin fişele medicale. În realizarea obiectivului de asigurare a unui mod de viaţa sănătos,medicul menţine permanent un parteneriat eficace cu părinţii, în special ai claselor primare.

Un efect deosebit îl au discuţiile în cadrul orelor de dezvoltare personală, conform orarului, la care elevii învaţă lucruri utile:

 • Alimentaţia corectă
 • Educaţia pentru sănătate
 • Profilaxia multor patologii,  etc.

Cele enumerate şi atmosfera psihologică benefică asigură realizarea în întregime a activităţii educaţionale a liceului.

Securitate

Energia și curiozitatea celor mici fac ca lumea minunată a copilăriei să fie amenințată de pericole la tot pasul. Ca instituție de învățământ, acordăm o importanță deosebită siguranței elevilor printr-o serie de măsuri, precum:
– activitatea elevilor este supravegheată permanent  de cadrele didactice, indiferent dacă sunt în sălile de curs, pe holuri, sau în spațiile de joacă, la masă sau pe terenul de sport;
– supraveghere video pe coridoare și în clase;
– firmă de pază cu program permanent.

Bibliotecă

Biblioteca şcolară este un centru de instruire, informare, cercetare şi lectură pentru toţi utilizatorii.

Manualele şi literatura de program ale elevilor din treaptă primară și gimnazială conform cerinţelor curriculare sunt asigurate de bibliotecă.

Prin bibliotecă elevii au posibilitate de a participa la  expoziţii de carte, prezentări de carte, discuţii în baza cărţilor lecturate, analiza lecturii, întâlniri cu scriitorii, etc.

Elevii pot urmări pe panoul informaţional al bibliotecii datele remarcabile şi programul de activitate al bibliotecii.

Cadrelor didactice beneficiază de manualele şi literatură metodică de care au nevoie pentru o bună desfășurare a orelor și aprofundarea lor.

Masa

Performanțele unui elev la școala depind foarte de mult de felul în care se alimentează. Tot ei au nevoie de mult mai multă energie pentru a crește și a învăța. Doar hrană sănătoasă și variată, plină de vitamine va asigura dezvoltarea micuțului școlar.  Elevii se alimentează în cantina liceului unde meniul este ales cu atenţie în fiecare zi, astfel încât să le fie asigurată o masă caldă, proaspătă, delicioasă şi sănătoasă copiilor dumneavoastră.

Meniu prevede ca produsele din carne să fie pregătite doar la aburi sau prin coacere, fiind excluse produsele culinare prăjite.

Elevii mănâncă pește de două ori pe săptămână, produse din carne de vită, din carne albă de pui ( bătute, pârjoale). Prin urmare, se ţine cont de meniul model aprobat de Centrul Național de Sănătate Publică.

Cantina este asigurată cu utilaj necesar care corespunde cerințelor sanitare

Administrația planifică să mai achiziționeze utilaje și să facă în continuare pași mari pentru modernizarea cantinei.

Alimentaţia elevilor în liceu este de 4 ori pe zi la cantina liceului :

 • Micul dejun :

Terci de orez, hrișcă, tartine cu unt și cașcaval, ceai, lapte cu cacao.

 • Prînz

Ciorbă,zeamă,supă, terciuri, paste cu chiftele din carne de vită, bătută,pîrjoală,salată de legume și compot.

 • Gustare

Fructele și legumele sunt alese în funcție de sezon. Nu sunt omise nici  fructele exotice – mandarine, portocale, kiwi,banane şi biscuiţi.

 • Cină

Piure, budinca, pilaf, cartofi înăbușiți.

REGIMUL ZILEI PENTRU CLASELE PRIMARE

Nr.DURATA ACTIVITĂŢIIACTIVITĂŢI
108:15PRIMIREA ELEVILOR
208:30-09:15I – LECŢIE
309:15-09:30DEJUNUL
409:30-10:15A II-A LECŢIE
510:25-11:10A III-A LECŢIE
611:20-12:05A IV-A LECŢIE
712:05-12:30PRÂNZUL
812:30-13:15A V-A LECŢIE
913:25-14:10A VI-A LECŢIE
1014:10-14:20GUSTAREA
1114:20-15:00PLIMBĂRI ÎN AER LIBER, JOCURI
1215:00-16:00PREGĂTIREA TEMELOR
1316:00-16:15CINA
1416:15-18:00ACTIVITĂŢI EXTRACURRICULARE
1517:00-17:10PLECAREA LA DOMICILIU

REGIMUL ZILEI PENTRU CLASELE GIMNAZIALE

Nr.DURATA ACTIVITĂŢIIACTIVITĂŢI
108:15PRIMIREA ELEVILOR
208:30-09:15I – LECŢIE
309:15-09:30DEJUNUL
409:30-10:15A II-A LECŢIE
510:25-11:10A III-A LECŢIE
611:20-12:05A IV-A LECŢIE
712:15-13:00A V-A LECŢIE
813:00-13:25PRÂNZUL
913:25-14:10A VI-A LECŢIE
1014:10-14:20GUSTAREA
1114:20-15:05LECŢII CONFORM ORARULUI
1215:05-16:00PREGĂTIREA TEMELOR
1316:00-16:15CINA
1416:15-18:00ACTIVITĂŢI EXTRACURRICULARE
1517:00-17:10PLECAREA LA DOMICILIU
 

Calendar Şcolar

Procedura de Înscriere

Programare

 • Completarea unui formular de preînscriere online pe site-ul orizont.md
 • Pentru Admitere: Ciobanu Angela – 060732856
 • Contabilitate/Detalii contracte: Buga Adriana – 079557784

Vizită la sediu

 • Vizionarea spaţiului destinat procesului educaţional
 • Discuţie cu reprezentantul instituţiei
 • Aflarea condiţiilor oferite de şcoală/ofertă educaţională

Admiterea

 • Formular de înscriere
 • Test psihopedagogic
 • Semnarea contractului

Documente necesare la înscriere cl. I

 • Cerere de înscriere
 • Copia certificatului de naştere
 • Copia buletinului de identitate al mamei sau al tatălui.
 • 2 fotografii 3×4 cm.
 • Raportul de evaluare a copilului de la grădiniţă. (pentru clasele I)
 • Fişa medicală nr.026, forma nr.027 şi vaccinurile.(la inceputul anului școlar)

În cazul transferului din alt liceu:

  • Dosarul personal al elevului/elevei, care va contine:
  • Cerere transfer-tipizat, cu ștampila ambelor școli
  • Copia certificatului de naştere
  • Tabelul de performanță
  • Copia buletinului de identitate al mamei sau al tatălui.
  • 2 fotografii 3×4 cm.
  • Raportul de evaluare de la grădiniţă.
  • Fişa medicală nr.026, forma nr.027 şi vaccinurile (la inceputul anului școlar)
  • Cartela medicală

Taxele Pentru Anul Școlar 2024-2025

*Taxa de Înregistrare în Toate Filială – 300 euro

*Taxa de examen – 50 euro, Se va deduce din taxa de înscriere

 • Taxa de școlarizare pentru clasele 1-7 – 4200 euro/an
 • Grupa cu program prelungit – 600 euro/an
 • Masă (de 4 ori/zi) – 193 Lei/zi

 Uniforma şcolară și alimentația:

 • Se stabilesc în luna august
 • Uniforma include maiou cu mânecă lungă și scurtă
 • Alimentația include: micul dejun, prânz, gustare, cină

Reduceri din taxa de şcolarizare

5% pentru fiecare frate.

 Activităţi extracurriculare

Taxele pentru activităţile extracurriculare diferă de la club la club.

Sunt cluburi fără taxă sau cu taxă şi taxele se stabilesc la începutul anului şcolar.

Campusul Nostru

Contacte

+373(79)557784, +373(22)751551, +373(22)742914

buiucani@orizont.md

Str Ion Pelivan 13/A, MD-2064, Buiucani, Mun. Chisinau, Moldova

Postări Recente

Gala Olimpicilor 2023

La data de 21 decembrie curent, în cadrul festivității ,,GALA OLIMPICILOR 2023″, prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun au acordat Diplome

Citeste mai mult

SEND A MESSAGE

Your email address will not be published. Required fields are marked.